Risicoanalyse

Risicoanalyse

Ondernemen is per definitie risico nemen. De winst die u als horecaondernemer maakt, is dan ook de beloning voor het genomen ondernemersrisico. Maar het ene risico is het andere niet. Sommige risico’s kunt u als ondernemer zelf dragen; andere kunnen de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen.

De uitdaging is om hier een onderscheid in te maken en om vervolgens de risico’s die u niet kunt dragen, beheersbaar te maken. Onze risico-experts staan u hierin graag terzijde.

RISICO INVENTARISATIE

Samen met u brengen wij al uw risico’s in kaart. Denk bijvoorbeeld aan risico’s met betrekking tot aansprakelijkheid, mobiliteit, uw bedrijfspand en uw bedrijfsactiviteiten. Voor een actueel overzicht van alle risico’s rondom uw horecaonderneming verwijzen wij u door naar OiRA, de risicobeoordelingstool voor de horecabranche.

OiRA

ADVIES OP MAAT

Op basis van de risicoanalyse helpen wij u om risico’s te voorkomen door een op maat gemaakt preventieplan op te stellen. Daarnaast helpen wij u om de gevolgen van risico’s te beperken door de juiste verzekeringen en dekking te kiezen.

 

Onze partner H&G heeft ruim 15 jaar ervaring in verzekeren en heeft zich gespecialiseerd in het adviseren van horecaondernemers omtrent het verzekeren van de (gevolgen) van veel voorkomende risico’s.

MONITORING

Uw bedrijf is continu in beweging. Zo ook de wet- en regelgeving met betrekking tot horeca. Het is daarom van belang om uw risico’s op structurele wijze te inventariseren en te evalueren. Wij monitoren uw risicoprofiel regelmatig en houden u op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen.